De bedrijfshulpverlening (BHV) is onderdeel van het veiligheidsbeleid en de calamiteitenorganisatie van de uu77. Wanneer het centrale alarmnummer +31 24 365 55 55 wordt gebeld, komt de BHV in actie.
Bij FNWI wordt veel met gevaarlijke stoffen gewerkt. In het beleid gevaarlijke stoffen kun je de regels vinden voor de omgang met deze gevaarlijke stoffen.
Bij sneeuwval of ijzel doen we er alles aan om de campus veilig te houden. Er wordt actief gestrooid op wegen, parkeerplaatsen, bij gebouwentrees en op de belangrijkste (fiets)paden.
Binnen het Radboudumc en de uu77 wordt gebruik gemaakt van radioactieve stoffen, ingekapselde radioactieve bronnen en ioniserende straling uitzendende toestellen.
Om veilig om te gaan met lithium-ion accu’s en batterijen, is het belangrijk om te weten hoe je ze op de juiste manier opslaat, afvoert en wat je moet doen bij een calamiteit. Op deze pagina vind je hierover praktische informatie.
De BHV-organisatie is ingericht om bij calamiteiten de gevolgen zo veel mogelijk te beperken maar je hebt daarin ook een eigen verantwoordelijkheid. Weet wat je zelf kunt doen om de campus zo veilig mogelijk te houden en bekijk de noodplannen.
Werk je bij FNWI en moet je gevaarlijke stoffen verzenden of wil je chemicaliën laten ophalen? Het verzenden van gevaarlijke stoffen moet gebeuren volgens de wettelijke voorschriften.
In het geval van een ontruiming ben je verplicht het gebouw te verlaten. Het bevel tot ontruiming wordt kenbaar gemaakt door een alarmsignaal of door een BHV'er. Hier lees je meer over de ontruimingsprocedure
Snel handelen is in iedere crisissituatie van groot belang. Lees hoe je moet handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen, biologische agentia en radionucliden.
Regelingen en procedures voor het werken met diverse biologische agentia gewerkt, waaronder genetisch gemodificeerde organismen, vindt je in het BioRist Management systeem, dat wordt beheerd door Team BioRisk Prevention.