
BachelorPedagogische Wetenschappen
Heb jij een kritische en frisse blik en wil je iets betekenen voor kinderen en jongeren op school en thuis? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van pedagogiek en ontdek Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen!
Iets voor jou?
- Je werkt aan je onderzoeks- én beroepsvaardigheden.
- Je doet ervaring op in het werkveld.
- De opleiding daagt je uit met actuele vraagstukken.
- Je hebt de vrijheid om je eigen interesses te tonen.
- Met deze bacheloropleiding kun je instromen in zowel de master Pedagogische Wetenschappen als Onderwijswetenschappen.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingAanmelden
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Factsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18 uur per week
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- BSC
- Faculteit
- Faculteit der Sociale Wetenschappen
- CROHO code
- 56607
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
Binnen het studieprogramma van de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen bestudeer je hoe kinderen zich motorisch, cognitief, emotioneel en sociaal ontwikkelen, vanaf hun geboorte totdat zij volwassen zijn. Je kijkt naar opvoeding en onderwijs maar ook naar de complexe situaties die er ontstaan als er problemen in de ontwikkeling zijn. Je leert hoe je kinderen en jongeren met problemen of stoornissen behandelt en hoe je opvoeders en docenten daarbij begeleidt. In Nijmegen leg je een sterk verband tussen de wetenschappelijke benadering en de pedagogische en onderwijskundige praktijk. Tijdens de opleiding werk je mee in de praktijk en ontdek je hoe opvattingen over opvoeding en een gezonde ontwikkeling voortdurend veranderen.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Afhankelijk van het profiel dat je kiest in je bachelor en het specialisme dat je in je master daaraan koppelt, kun je als behandelaar, ontwikkelaar, adviseur of onderzoeker aan de slag. Soms werk je direct met kinderen zelf, vaker zul je bezig zijn met het adviseren en coachen van bijvoorbeeld leerkrachten, ouders en begeleiders. Afgestudeerden vind je in beroepsgroepen zoals de jeugdhulpverlening, het (speciaal) onderwijs, de geestelijke gezondheidszorg en de overheid.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld