Student Taalwetenschap

BachelorTaalwetenschap

Hoe zit taal in elkaar? De bachelor Taalwetenschap richt zich op onderwerpen als taalverwerving, meertaligheid, spraakstoornissen en de werking van taal in de hersenen.

Direct naar

Iets voor jou?

  • De opleiding behoort al jaren tot de top in Elsevier en de Keuzegids.
  • De opleiding is opgebouwd rondom vier thema's: Meertaligheid en de Samenleving, Taal en Cognitie, Taal en Technologie en Taal en Gezondheid.
  • Nijmegen is dé plek om Taalwetenschap te studeren! Op de campus vind je toonaangevende instituten op het gebied van taalonderzoek.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik houd me bezig met toetsen voor mensen die Nederlands als tweede taal leren.
Loes van den Heuvel
Loes van den Heuvel Toetsdeskundige Het verhaal van Loes van den Heuvel
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de bachelor Taalwetenschap leer je hoe taal in elkaar zit: hoe produceren mensen klanken, woorden, zinnen, teksten en hoe begrijpen ze deze? Je kijkt naar de verschillen tussen talen en tussen sprekers en gaat op zoek naar de universele patronen in de talen van de wereld. Je bestudeert hoe mensen een taal leren en welke problemen zich daarbij kunnen voordoen. Je volgt colleges over de werking van ons brein bij het gebruiken van taal en je leert over het automatisch analyseren van taal in grote databestanden. In Nijmegen krijg je een brede blik op taal, gekoppeld aan technologie, meertaligheid, gezondheid en cognitie.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Als taalwetenschapper word je breed opgeleid en jouw kennis van taal en communicatie komt daarom van pas in veel organisaties, instellingen en ondernemingen. Als afgestudeerd taalwetenschapper is je toekomstige werkveld afhankelijk van de richting die je binnen je bachelor hebt gekozen en de masterspecialisatie die je daarna hebt gevolgd.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld