Wat spreekt je aan in de master en waarom?
Wat ik leuk vond aan het programma was dat ik na mijn bachelor Bedrijfskunde mezelf kon uitdagen in een compleet nieuw vakgebied. Ik wilde mijn kennis van bedrijfskunde verdiepen en ik wist niet zeker welke master ik moest kiezen. Dit was - voor mij - de perfecte balans tussen meer leren op het gebied van bedrijfskunde en tegelijkertijd je kennis uitbreiden op een nieuw gebied. Het was wel een uitdaging (vooral de cursus over security), vanwege de wisseling van faculteit. Ze spreken hier een andere 'taal', vooral als het gaat om vakjargon. Dat vond ik erg moeilijk.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?
Ik waardeer de relatie tussen studenten en docenten hier enorm. Ik voel me echt gezien, vooral vergeleken met mijn bachelor Bedrijfskunde. Mensen kennen je naam en als je een vraag stelt, wordt dat gezien als 'kritisch denken' in plaats van dat je een last bent omdat je een vraag stelt.
Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?
Hoewel het leuk klonk dat het programma maar een jaar duurt, had ik er misschien liever twee gehad, om nog meer te leren. Vooral het eerste semester is behoorlijk vol.
Kun je iets vermelden over je stage en/of je scriptie?
Mijn scriptie gaat over het mogelijke gebruik van Artificial Intelligence en persoonlijke Big Data in gezamenlijke besluitvorming binnen de gezondheidszorg.
Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?
Ik denk dat het belangrijk is dat er mensen zijn met dit diploma, omdat er een groot verschil is tussen mensen die Informatica studeren en mensen die Bedrijfskunde studeren (geen van beide is beter dan de ander), maar het laat zien dat er een manier moet zijn om een 'vertaalslag' te maken tussen de twee. Bovendien zijn IT en AI op dit moment hot topics, en dat zal het waarschijnlijk ook blijven, en zonder dit diploma zou ik mogelijk op een (hoge) positie in een bedrijf terecht zijn gekomen, zonder de kennis om hier iets mee te doen.