uu77

Kiki Nabers

Kiki Nabers
Studenten hebben verschillende achtergronden, wat de groepssamenstellingen bijzonder maakt. De colleges van professoren zijn zeer inspirerend.
Naam
Kiki Nabers
Opleiding
Neurobiology
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
MBO Laboratoriumonderzoek (Summa College Laboratorium Eindhoven), HBO Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Avans Hogeschool Breda), Pre-Master Medical Biology (uu77 Nijmegen)

Student Kiki Nabers volgt de master Medical Biology aan de uu77.

Wat spreekt je aan in de master en waarom?

Deze Master helpt mij bij het verwezenlijken van mijn droom om onderzoek te mogen verrichten als neurowetenschapper. De academische vaardigheden die deze masteropleiding biedt, vormen een waardevolle aanvulling op de praktische en theoretische kennis die ik tijdens mijn mbo- en hbo-opleidingen heb opgedaan.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Het is fijn om met mensen in contact te komen die dezelfde passie voor neurowetenschappen delen! Studenten hebben verschillende achtergronden, wat de groepssamenstellingen bijzonder maakt. De colleges van professoren zijn zeer inspirerend. Daarnaast zijn de onderzoekers gemakkelijk benaderbaar omdat de uu77 verbonden is aan verschillende instituten, zoals het Donders Instituut. 

Wat vind je het meest uitdagend aan de master(specialisatie)? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt?

Elke cursus heeft zijn eigen elementen, zoals (schrijf)opdrachten, presentaties en een tentamen. Het kan voorkomen dat deadlines van verschillende cursussen samenvallen. Daarom zijn goede organisatorische vaardigheden heel belangrijk, niet alleen om alles op tijd af te krijgen, maar ook om voldoende tijd voor jezelf te behouden. Persoonlijk vind ik het vaak moeilijk om 'af te schakelen' van mijn studie, en zou ik wat meer tijd voor mijzelf moeten vrijmaken. 

Waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze master(specialisatie) op zak? Wat wil je er zelf mee gaan doen na het afronden van je master?

Er bestaan ontzettend veel specialisaties, zoals bijvoorbeeld cognitieve, computationele, moleculaire of klinische neurowetenschappen. Een professor vertelde mij: "Het is onmogelijk om in alles expert te worden. Daarom is het essentieel om je te specialiseren, en jouw expertise te delen met andere neurowetenschappers". Daarom ben ik na het behalen van mijn master vastbesloten om als neurowetenschapper een waardevolle bijdrage te leveren aan de wereld.