Als je psychologische vragen of klachten hebt die invloed hebben op je studie aan de uu77, kun je begeleiding krijgen van een studentenpsycholoog. Het bezoeken van de studentpsycholoog is gratis. Wat je bespreekt is geheel vertrouwelijk en hierover wordt niets gedeeld aan derden.
Wanneer kan een studentenpsycholoog iets voor je doen?
De studentenpsycholoog kan je helpen:
- Bij studieproblemen zoals faalangst, uitstelgedrag, stress of concentratieproblemen;
- Bij persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan zoals somberheid, piekeren, gezinsproblemen, rouw en verlies, moeite met het leggen en onderhouden van contacten, onzekerheid, negatief zelfbeeld.
Beschikbare begeleiding
In een eerste afspraak bekijk je samen met de studentenpsycholoog wat de beste vervolgstap is. Mogelijkheden zijn:
- korte trajecten van individuele gesprekken
- cursussen, trainingen en workshops
- Indien nodig meedenken over een passende verwijzing naar hulp buiten de universiteit
Studentenpsychologen bieden geen behandeling voor ernstige psychologische/psychiatrische problemen. Als je gespecialiseerde of langdurige hulp nodig hebt, neem dan contact op met je huisarts voor een verwijzing.
Als je al op een wachtlijst staat voor een behandeling elders en je hebt tijdens die wachttijd hulp nodig, neem dan ook contact op met je huisarts. De studentenpsychologen bieden geen overbruggingsgesprekken.
Je kunt ook zelf online trainingen volgen bij Gezondeboel, ook als je niet in behandeling bent bij de studentenpsychologen. Maak een account aan met je Radboud e-mailadres. .
Spoed
Als de situatie heel urgent is neem dan direct contact met je huisarts op. Buiten kantooruren bel je voor Nijmegen: 0900- 8880. Bel de 113 hulplijn bij zelfmoordgedachtes bereikbaar via telefoonnummer 113 én gratis via het telefoonnummer 0800-0113 of kijk op . Neem ook contact met hen op als je je ernstige zorgen maakt over iemand anders.